Nora Varvemaa stämmer av verktygen för bra hantering av sociala medier

Kundrelationskoordinator Nora Varvemaa ansvarar för att mediebevakningstjänsterna för Retrievers kunder fungerar smidigt som en del av First line-teamet. Hon ansvarar också för att stödja Retrievers verktyg för hantering av sociala medier. Så om du står inför en utmanande situation med Retrievers verktyg Engage, Publish och Measure, finns Nora här för att hjälpa dig!

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Mina arbetsdagar är fyllda av olika supportärenden, att lösa tekniska problem, lansera och uppdatera kundernas lösningar och, på senare tid, olika migreringar. Jag arbetar mestadels hemifrån, men eftersom arbetet kräver mycket kommunikation mellan teamet håller vi kontakten genom interna möten och Teams, bland annat. Att dela information (och annat småprat) mellan kollegor är en viktig del av en trivsam arbetsmiljö för mig.

 

Hur och när började du arbeta på Retriever?

Jag började arbeta på Retriever i april 2022. Jag var i slutskedet av mina Bachelor of Business and IT-studier och letade efter ett jobb där jag kunde använda min utbildning. Kommunikation var inte på min radar till en början, men när jag såg en jobbannons om att hjälpa kunder med digitala tjänster blev jag genast intresserad av rollen.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag tycker om att hjälpa kunder och förbättra användarupplevelsen av våra verktyg och tjänster. Jag har jobbat med kundservice sedan jag var yngre och det ger mig mycket glädje och en känsla av att ha åstadkommit något. Jag blev intresserad av användarupplevelse under mina studier, och jag är väldigt glad över att jag i min nuvarande roll får vara med och utveckla tjänster, både på gränssnittsnivå och i kommunikationen med kunderna. Jag tycker också mycket om problemlösning. När en kollega har problem med att få en söksträng att fungera hjälper jag mer än gärna till!

 

Vad är den mest utmanande delen av ditt jobb?

Att lösa tekniska problem är ofta utmanande.Till exempel har turbulensen på Twitter påverkat mitt arbete den senaste tiden. Det är frustrerande när problem orsakas av tredje part och frågor som jag personligen inte kan göra något åt. Jag fungerar dock som en mellanhand mellan kunderna och det tekniska teamet och försöker göra allt jag kan för att ge våra kunder bästa möjliga stöd. Detta innebär också vanligtvis lite detektivarbete, att få den nödvändiga informationen från kunden för att rapportera problemet och att undersöka själva problemet så långt det är möjligt.

 

Vad har du åstadkommit på ditt jobb den senaste tiden?

Lokal kundsupport för verktygen för hantering av sociala medier (Engage, Publish och Measure) överfördes från Sverige till vårt finska serviceteam i början av året. Förändringen har krävt mycket tid och ansträngning för att lära sig själva verktygen och dess medföljande funktioner.Inlärningsprocessen fortsätter och kommer förmodligen aldrig att ta slut, men jag tycker att starten har varit utmärkt. Att bemästra verktygen för hantering av sociala medier har gett oss en hel del nya kunskaper och färdigheter och, naturligtvis, trevliga möten med kunder. Det är ett nöje att kunna hjälpa bekanta kunder närmare dem och på finska.

 

Vad är betydelsen av väl hanterade sociala medier? 

Välskötta sociala medier är konsekventa, snabba och lyhörda. Kunder är mer benägna att kontakta företag via sociala medier och förväntar sig en kortare svarstid än via e-post eller kontaktformulär. Genom att hantera företagets övergripande närvaro och strategi på nätet kan ett företag bättre uppfylla kundernas förväntningar och vara bättre förberett för situationer som kriskommunikation. Bra verktyg gör det enklare och tydligare att hantera sin närvaro på nätet.

 

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Mitt fotograferingsföretag tar för närvarande den största delen av min fritid, och jag har lyckats få det att passa bra ihop med mitt dagjobb. Verksamheten är särskilt livlig från sen vår till höst. Annars tillbringar jag mycket tid med mina barn, trädgårdsarbete och att träffa vänner.

 

 

 

Lär dig mer om våra verktyg för sociala medier

Alla verktyg du behöver för att hantera din kundkommunikation och använda dina sociala medier på bästa möjliga sätt - och få bästa möjliga resultat.

Read more