Ilkka Paananen pois suurituloisimman pallilta, mutta säilyi mediassa mainituimpana 

Verotietojen julkaisu synnytti vuorokaudessa suomalaisessa toimituksellisessa mediassa 2385 artikkelia. Uutisvolyymi säilyi viime vuoden tasolla. Eniten verotiedoista uutisoivat Iltalehti (92 artikkelia), Keskisuomalainen (89 artikkelia) ja Ilta-Sanomat (86 artikkelia).

 

Graafi eniten artikkeleita kirjoittaneista medioista

 

Mainituimpien henkilöiden ykkössijan saavutti täpärästi Supercellin Ilkka Paananen, joka mainittiin 190 artikkelissa. Paananen löytyy tulotiedoissa kolmannelta sijalta, kun huomioon otetaan vain henkilöt, jotka eivät ole kieltäneet verotietojensa luovuttamista medialle. Mediassa toiseksi mainituin henkilö on Ilkka Brotherus, joka oli kieltänyt tietojensa luovuttamisen medialle, mutta löytyy nyt eniten tienanneiden ykköspaikalta. Top-listan kärkijoukosta löytyy myös monia muita tulokärjen edustajia kuten Mikko Kodisoja, Petri Järvilehto ja Jorma Takanen.

 

Graafi eniten mainintoja saaneista henkilöistä

 

Yritysjohtajien ohella media kirjoitti ahkerasti myös poliitikkojen ansioista. Kuudenneksi mainituin henkilö on pääministeri Sanna Marin. Top 20:een mainituimpaan mahtuvat myös Harry ”Hjallis” Harkimo, Jari Leppä, Juha Sipilä, Pekka Haavisto ja Anna-Maja Henriksson.

Mielenkiintoinen nimi mainituimpien listalla sijalla 14 on Vastaamon ex-toimitusjohtaja Ville Tapio, joka on ollut muutenkin median valokeilassa viime aikoina.

 

Sosiaalisessa mediassa suosituiksi verkkoartikkeleiksi nousivat muun muassa Portugalin ”veropakolaisia” käsittelevät jutut ja pääministeri Marinin kannanotot verotietojen avoimuuteen. Eniten sosiaaliseen mediaan jakoja saanut verkkoartikkeli oli kuitenkin Iltalehden juttu sopeutumisrahaa nostavista ex-kansanedustajista.

 

Jaetuimmat verkkoartikkelit Facebookiin ja Twitteriin

Media Artikkeli  Facebook Twitter
Iltalehti Sopeutumisrahaa nostavilla ex-kansanedustajilla suuret tulot - Jari Koskinen tienasi viime vuonna 177 000 euroa 2427 7
YLE Portugalin vuorineuvokset palautettiin Suomen verotukseen - eläketulot satojatuhansia 2127 8
Ilta-Sanomat Juuri nyt: Hoivakohussa rypeneen Esperi Caren ex-toimitusjohtajalla yli 800 000 euron tienestit 1545 3
Helsingin Sanomat "Mielestäni on hienoa olla siinä asemassa, että voi maksaa yli 10 miljoonaa euroa veroja" - yrityskauppa tuotti Seriouslyn luovalle johtajalle kymmeniä miljoonia 1400 0
Helsingin Sanomat Portugalin veropakolaiset joutuivat maksamaan veronsa Suomeen: Tiedot paljastivat vuorineuvosten satojen tuhansien eläkkeet 1180 3
Ilta-Sanomat Juuri nyt: Köyhyysrajalta hyvätuloiseksi - näin pääministeri Marinin tienestit ovat nousseet 1128 2
Iltalehti Metsäyhtiöt huolissaan alan korkeasta palkkatasosta - pomoilla miljoonien tulot 1039 11
Ilta-Sanomat Marin puolusti verotietojen avoimuutta - pitää verottajan tulkintaa "erittäin valitettava" 951 8
Iltalehti Mediat: Pääministeri Marinin mukaan verotietojen tulisi olla täysin avoimia 926 4
Iltalehti Näkökulma: Kävi tänään mitä tahansa, voi maailman vanhin demokratia olla jo rikki 713 5

 

Tiedot perustuvat Retrieverin mediaseurannan kautta kerättyyn toimituksellisen median aineistoon ajalta 3.11.2020 klo 6.30 - 4.11.2020 klo 6.30. Aineisto koostuu 2385 toimituksellisen median artikkelista, jotka käsittelevät verotietojen julkistusta. Hakusanoina käytettiin verotietoihin liittyviä sanoja suomeksi ja ruotsiksi (vero, tulovero, ja ansiotulot, tienasi). Sosiaalisen median jakotiedot kattavat median sivuilta Facebook- tai Twitter-jakopainikkeilla tehdyt jaot.