Leijonat vei voiton Eurovaaleista medianäkyvyydessä

Leijonat vei sunnuntain ja maanantain mediakisassa pidemmän korren Suomen uusista mepeistä.

Leijonien pelaajat ja päävalmentaja Jukka Jalonen mainittiin mediassa 4 592 kertaa vastavalittujen meppien kerätessä 3 492 mainintaa. Leijona-kapteeni Marko Anttila nousi kyseisen tarkastelujakson kärkinimeksi 785 maininnalla. Mepeistä eniten näkyvyyttä saivat Eero Heinäluoma (405 mainintaa) sekä Laura Huhtasaari (333 mainintaa).

 

Näkyvyyden alueellista jakautumista tarkasteltaessa Leijonat ja Marko Anttila erottuvat Uudenmaan jälkeen selvimmin Pirkanmaalla, kun taas Eurovaalit sekä Eero Heinäluoma saivat Uudenmaan jälkeen eniten näkyvyyttä Varsinais-Suomessa.

 

Sosiaalisessa mediassa Leijonien aihetunnisteita (#) on jaettu selkeästi eurovaaleja enemmän. Alle on koottu Twitterissä ja Instagramissa yleisesti jaettuja aihetunnisteita sekä jääkiekon MM-kisoista että eurovaaleista.

 

Esimerkiksi #mörkö aihetunnistetta jaettiin sunnuntai-maanantai välisenä aikana lähes yhtä paljon kuin #euvaalit2019 aihetunnistetta.

#Leijonat 9117                                                          #euvaalit2019 3085

#mörkö 2869                                                             #eurovaalit2019 1346

#mmkisat2019 973                                                 #eurovaalit 954

#mmkulta 333                                                           #vaalit2019 157

#torillatavataan 149                                               #mepit 139

 

 

Kaapo Kakko Leijonien näkyvin pelaaja koko kisojen aikana

 

Suomen nuori huippulupaus Kaapo Kakko oli Leijonien uutisoiduin persoona koko MM-kisojen ajalta. Kakko mainittiin mediassa 2 897 kertaa, kun toiseksi eniten julkisuutta saanut mestari-päävalmentaja Jukka Jalonen sai 2 198 mediamainintaa. Medianäkyvyydessä Leijonien kärkiviisikon täydensivät Marko Anttila, Kevin Lankinen sekä Sakari Manninen.

 

Leijona-kapteeni Marko Anttila oli puolestaan sekä pudotuspeleissä että finaalissa uutisoiduin suomalaispelaaja. Mörkö mainittiin pudotuspelien aikana yhteensä 1 322 kertaa, muiden Leijonien jäädessä alle tuhanteen mainintaan.

 

Graafi kuvastamassa Leijonien MM-joukkueen pelaajien mediaosumia.

Analysoimamme data on peräisin Retrieverin mediaseurannan keräämästä kotimaisesta toimituksellisen median ja sosiaalisen median aineistosta. Vaalien ja finaalin sunnuntai-maanantai tarkastelujaksolla dataa on kerätty maanantaihin 27.5.2019 klo 13:00 asti.