Retriever TOP 5: Kannanotot kirvoittivat somereaktioita myös laiturin nokasta

Kesän Top 5-listan artikkeleista löytyy pääasiassa aiheita, joihin suurella osalla ihmisistä on kosketuspintaa ja sitä kautta myös mielipiteitä.

Suomen suvessa kohistiin myös somessa; eniten sitouttaneiden toimituksellisten artikkeleiden reaktiomäärät olivat korkeita myös kesä-elokuussa.  Reaktioihin kirvoitti selkeää näkökulmaa puolustava kirjoitustyyli, mikä yhdisti kaikkia TOP 5 artikkeleita. Reaktioiden määrää kasvattaa listan perusteella myös huumori sekä aikaa kestävä aihe, mikä auttaa pidentämään artikkelin elinkaarta sosiaalisessa mediassa ja tuo sen näin useamman ulottuville. Kesän kahden sitouttavimman artikkelin aiheet, yhteiskuntaa ilman fanfaareita pyörittävät ”persvakoäijät”, ja selviytymisopas keski-ikäisen kanssa elämiseen, eivät ole sidottuja päivän uutisantiin. Näiden taakse jäivät selkein luvuin niin helle-aalto kuin Trump-Putin -tapaaminenkin.

 

Top 5-listan artikkeleista löytyy pääasiassa aiheita, joihin suurella osalla ihmisistä on kosketuspintaa ja sitä kautta myös mielipiteitä; Jari Sinkkosen kasvatusnäkemykset esimerkiksi komeilevat listalla taas kerran. Spesifimpi aihe vaatiikin todella some-tietoisen kohdeyleisön yltääkseen listalle. Markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisiin uppoavalla kolumnilla markkinoinnin työpaikkailmoitusten kohtuuttomista vaatimuksista lunastettiin kesän listalta viides sija.

 

Kesän aikana eniten reaktioita sosiaalisessa mediassa keräsivät nämä uutiset:

Etelä-Suomen Sanomat: Persvakoäijät saapuvat silloin kun asiat menevät pieleen (82 000 reaktiota)

Helsingin Sanomat: Onko perheessäsi keski-ikäinen? Näin hänen kanssaan selviytyy (79 000 reaktiota)

YLE: Harva tietää halpavaatteen todellisen hinnan: Pikamuoti saastuttaa enemmän kuin lento- ja laivaliikenne, koska vaatteita ei tehdä kestämään (67 000 reaktiota)

Kodin Kuvalehti: Jari Sinkkonen: Lapsen ei tarvitse harrastaa mitään eikä olla aina reipas (51 000 reaktiota)

Markkinointi & Mainonta: Copywriterin tuskan parahduksia (50 000 reaktiota)

(Olemme mitanneet yleisön sitoutumista näillä kriteereillä: toimituksellisen verkkoartikkelin saamat Facebookin tykkäykset, jaot, kommentit sekä Twitterin tweettit ja retweetit. Tämä indikoi, että pelkän lukemisen sijaan artikkeli on saanut lukijansa myös reagoimaan sisältöön tavalla tai toisella. Analysoimamme data on saatu Retrieverin mediaseurannan keräämästä kotimaisesta verkkomedia-aineistosta.

Yllättikö kesän lista? Kommentoi Twitterissä #RetrieverTOP5

 

Kirjoittaja: Tanja Vaari

Tanja työskentelee Retriever Suomi Oy:n media-analyytikkona

 

Kiinnostaako mediaseuranta? Lataa maksuton opas mediaseurannan kilpailuttajalle!

Lataa tästä