Retriever TOP 5: Viestijä, hyödynnä pöhinä

Kun kansan keskuudessa kuhisee, näppärä viestijä tarttuu tilaisuuteen ja hyppää pöhinän reppuselkään. Jos uutinen lähtee leviämään somessa, hyödynnä valmis yleisö ja mielenkiinto ja tuo mukaan oma näkökulmasi.

Muistatteko vielä sen Norwegianin ”Brad is Single” -neronleimauksen, jolla mainostettiin lentoja Los Angelesiin? Siinä jos missä oli nimittäin tartuttu tilaisuuteen. Uutinen Hollywoodin unelmaparin erosta lähti pyörimään sosiaalisessa mediassa, ja lentoyhtiö hyödynsi pöhinän metkalla tavalla.

 

Tämä on yksi esimerkki siitä, miksi mielestäni on erityisen kiinnostavaa seurata, mitkä uutiset lähtevät leviämään sosiaalisessa mediassa. Koska näppärä viestijä tunnistaa, kun tilaisuus tulee kolkuttamaan ovelle ja ottaa ilon irti: hyödyntää jo aiheesta kiinnostuneen yleisön ja tuo oman näkökulmansa esiin.

 

Tutkimme jälleen, mitkä suomalaisissa verkkomedioissa julkaistuista uutisista sitouttivat eniten yleisöä sosiaalisessa mediassa, ja huhtikuun lista on tässä (luvut pyöristetty lähimpään sataan):

 

Ilta-Sanomat: Yle hyllytti suositun lastenohjelman Areenasta - Herra Heinämäen intiaanihahmo oli liikaa (39 800 reaktiota)

Ilta-Sanomat: Kansanedustajille palkankorotus - ensin vappuna ja uusi korotus vuodenvaihteessa (27 000 reaktiota)

Helsingin Sanomat: Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen: Suomeen tarvitaan vanhempien kansanliike, jos emme haluaa menettää lapsiamme peliriippuvuudelle (25 700 reaktiota)

Kodin Kuvalehti: Teini talossa, mikä mahtava tilaisuus oppia! 7 hienoa asiaa, jotka vain teini osaa näin upeasti (24 500 reaktiota)

YLE: Valio laskee maidon tuottajahintaa: tilalliselle voi jäädä käteen vain 3 senttiä litralta (18 500 reaktiota)

Olemme mitanneet yleisön sitoutumista näillä kriteereillä: toimituksellisen verkkoartikkelin saamat Facebookin tykkäykset, jaot, kommentit sekä Twitterin tweettit ja retweetit. Tämä indikoi, että pelkän lukemisen sijaan artikkeli on saanut lukijansa myös reagoimaan sisältöön tavalla tai toisella. Analysoimamme data on saatu Retrieverin mediaseurannan keräämästä kotimaisesta verkkomedia-aineistosta.

Yllättikö huhtikuun lista? Kommentoi Twitterissä #RetrieverTOP5

/Eevi

 

Kirjoittaja: Eevi Alanissi

Eevi työskentelee Retriever Suomi Oy:n Media Analysis Managerina

 


Retrieverin media-analyytikoiden käsien läpi kulkee päivittäin valtava massa toimitetun ja sosiaalisen median dataa, jonka pohjalta tarjoamme asiakkaillemme räätälöityjä analyysejä. Niiden myötä autamme viestinnän ammattilaisia mittaamaan toteutettujen toimenpiteiden vaikuttavuutta ja arvioimaan organisaatiosta julkisuudessa muodostuvaa mielikuvaa.
Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää viestinnän mittaamisesta ja median analysoinnista.

Haluatko kuulla lisää, miten voit mitata viestintääsi ja todentaa sen arvon?

Lataa E-kirjamme Barcelonan periaatteista

Hanki e-kirja