Facebookin ja Instagramin muutokset sosiaalisen median seurantaan

Cambridge Analytica -kohun seurauksena Facebook on tehnyt muutoksia tapaan, jolla kolmannet osapuolet voivat hyödyntää Facebookin ja sen omistaman Instagramin käyttäjädataa. 

Facebookin mukaan se pyrkii suojelemaan ihmisten tietoja ja rajoittamaan niiden jakamista sovellusten ulkopuolella. Tehdyillä toimenpiteillä on suoria vaikutuksia sekä Retrieverin että muiden seurantapalveluiden tarjoaman sosiaalisen median seurannan kattavuuteen.


Huhtikuun alussa Facebook sulki ilman ennakkovaroitusta osan ennen julkisesti saatavilla olleesta datasta, minkä jälkeen Facebookin ja Instagramin asetuksia on muutettu useampaan kertaan. Tarkempaa tietoa voimaan astuneista muutoksista voi lukea täältä: https://developers.facebook.com/blog/post/2018/04/04/facebook-api-platform-product-changes/.

 

Facebookin ja Instagramin tiedonsiirron muutokset vaikuttavat Retrieverin sosiaalisen median Pulse-seurantaan näkyvimmin siten, että julkiset Facebook-ryhmät eivät enää sisälly seurannan lähdekanaviin. Sen sijaan Facebookin julkiset sivut ovat yhä seurannassa. Lisäksi Instagramin metatietoja on saatavilla hieman aiempaa rajatummin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että osa Instagramin käyttäjien profiilikuvista tai seuraajadatasta ei ole saatavilla.

 

GDPR:n aikakaudella haluamme korostaa, että Retriever on tähänkin asti kerännyt, jalostanut, tallentanut ja jakanut Facebookin ja Instagramin tietoja näiden alustojen sääntöjä, tietoturvasäädöksiä sekä asiakkaittemme tietosuojaa kunnioittaen. Relevantin ja turvallisen tiedon tuottaminen on meille Retrieverillä kunnia-asia – tarjoamme asiakkaillamme rauhallisen mielen jatkossakin.

 

Kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä