Mikä ihmeen Retriever?

Retriever on pohjoismaisten uutistoimistojen omistama mediaseuranta ja -analyysiyritys. Toimistoja meillä on Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Göteborgissa ja nyt myös Helsingissä. Toimintamme on kuitenkin globaalia. Voimme tehdä palvelua kaikkialta maailmasta. Siksi asiakkainamme ovat niin kotimaiset yritykset ja organisaatiot kuin kansainväliset suuryrityksetkin.

 

Juuremme ovat Pohjoismaiset. Retriever syntyi ruotsalaisen ja norjalaisen yrityksen yhteenliittymästä vuonna 1999. Sittemmin olemme kasvaneet myös Tanskaan ja vuonna 2016 aloitimme Suomessa. Retriever Suomen omistajana on myös STT. Osa tehtäväämme on palvella heitä ja muuta kotimaista mediaa maksamalla hyvityksiä uutisten käytöstä. Se erottaa meidät muista kotimaisista kilpailijoistamme. Asiakkaanamme yritys voi varmistaa, että myös sisällön omistaja saa asianmukaisen korvauksen. Meistä se on reilua.

 

Retriever tarjoaa kokonaisvaltaisen mediaseurannan. Mukana ovat niin sosiaalinen media kuin toimitettu mediankin kaikissa muodoissaan

 

Palvelumme ovat digitaalisia, mutta takana on osaavien ihmisten joukko. He tekevät asiakkaillemme seurannat, hankkivat tarvittavat sisällöt ja analysoivat. Etsimme aina asiakkaalle sopivan sekoituksen kone- ja ihmisälyä jotta hankkimamme tieto on käytössä siinä muodossa kuin asiakkaamme tarvitsee. Meillä on tarjota markkinoiden laajin valikoima lehtiä pdf-muodossa. Hankimme tietoa myös sosiaalisesta mediasta ja jalostamme siitä palvelua, joka auttaa hahmottamaan mitkä ovat ajankohtaiset aiheet ja kovimmat mielipidevaikuttajat. Näiden yhdistelmä on kova etu, mutta yhdistettynä erinomaiseen, pitkälle mietittyyn raportointiin se on lyömätön yhdistelmä.

 

Me uskomme, että päivittäisen tilannekuvan lisäksi mediaseurannasta tulee saada myös pidemmän aikavälin kokonaiskuva. Siksi palveluumme sisältyvät aina analyysityökalut. Parhaan kokonaiskuvan tuottamiseksi meillä työskentelevät kovan ammattitaidon omaavat raportoinnin ja analysoinnin ammattilaiset. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnustettua: Retrieverin analyysitiimit ovat useita kertoja voittaneet alan arvostetuimman kilpailun AMEC-awardin.

 

Retriever Mediareports tuo täysin uuden, tehokkaan tavan luoda mediaosumista kokonaiskuva

 

Meillä on kova halu todistaa, että olemme alallamme parhaita. Mediaseurantaan on monia muitakin vaihtoehtoja. Se pitää meidät virkeänä. Kehitämme palveluitamme jatkuvasti. Todistaakseni tämän haluan tässä lopuksi vielä kertoa jostain ennen näkemättömästä uutuudesta, jonka tuomme pian markkinalle: Retrieverin Mediareports -palvelusta, joka tuo medianäkyvyyden kokonaiskuvan tehokkaalla ja täysin digitaalisella tavalla. Haluaisimme kertoa siitä - ja kaikesta muustakin missä olemme hyviä - istumalla alas uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa. Ota siis meihin yhteyttä ja haasta meidät viemään teidän mediaseurantanne uudelle tasolle!

 

Kirjoittaja Mika Roman on Retriever Suomen toimitusjohtaja. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus viestintäpalveluiden tuottamisesta yrityksille ja yhteisöille. Ennen Retrieveriä hän työskenteli STT:ssä viestinnän ja median parissa.