Seitsemän huomiota sosiaalisista medioista

Sosiaalisen median asiantuntija John Rosenbaum avaa kuumimmat trendit

John Rosenbaum, Retrieverin some-palveluista vastaava päällikkö, nostaa esille seitsemän huomiotaan sosiaalisen median käytöstä, joista viestinnän ammattilaisen kannattaa olla tietoinen vuonna 2017:

 

Vahvoista some-profiileista tulee omia ”sosiaalisia mediataloja”

Vaikuttaisi siltä, että vahvat sosiaalisen median vaikuttajat alkavat käyttää yhä useampia alustoja. Instagram-vaikuttajat alkavat käyttää blogeja, YouTubea ja Facebookia ja näin kasvattavat omaa sosiaalista mediabrändiään.

 

Kasvu tulee mobiilista ja mobiilisisällöistä

Mobiilimedia kasvaa kaikkialla live-videon johdolla. Snapchat, Facebook ja Instagram ovat kaikki keskittyneet mobiilikehitykseen. Satsaukset mobiiliin tulevat jatkumaan vahvoina nähtävissä olevassa tulevaisuudessa.

 

"Menestyvät organisaatiot osaavat kertoa viestinsä kohdeyleisön hyöty edellä"

 

Unohda se mitä luulet tietäväsi

Organisaatiot ovat vasta nyt alkaneet ymmärtää, että sillä, mitä itse pitää kiinnostavana tai tärkeänä ei ole merkitystä. Näkyvyyskään ei ole itseisarvo. On aika alkaa tehdä töitä sen eteen, että viestinnän kohderyhmä kokee organisaation kannalta kiinnostavat asiat tärkeiksi. Sosiaalisen viestinnän täytyy tuottaa kohdeyleisölleen hyötyä. Menestyvät organisaatiot osaavat kertoa viestinsä kohdeyleisön hyöty edellä.

 

Siirtyvätkö mainostajat Snapchatiin?

2017 tulee olemaan vuosi joka määrittää Snapchatin tulevaisuuden. Tuleeko siitä yksi suurista yhteisöpalveluista vai jääkö se nuorten ja some-uskovaisten niche-kanavaksi? Tulevat kuukaudet näyttävät.

 

Unohda toiveajattelu

Opi tuntemaan ja ymmärtämään kohdeyleisösi! Organisaatioiden on opittava näkemään miltä heidän some-viestintänsä näyttää yleisön näkökulmasta. Se tuntuu olevan erittäin haasteellista kaikkialla, erityisesti Pohjoismaissa.

 

"Some-viestinnässä käytetään hieman liikaa tunnetta ja aivan liian vähän järkeä ja dataa"

 

Liian paljon tunnetta, liian vähän järkeä

Seuraa ja analysoi mikä sisältö toimii ja miksi. Tätä voisi pitää itsestäänselvyytenä mutta niin ei näytä olevan. Some-viestinnässä käytetään hieman liikaa tunnetta ja aivan liian vähän järkeä ja dataa. Se on sääli, koska data on olemassa ja helposti saatavilla.

 

Tiedä, milloin olet onnistunut

Aloita aina siitä että jokaiselle kohderyhmälle on tavoite. Jos tavoite ei ole tiedossa, on mahdotonta sanoa milloin viestintä on onnistunut. Tavoite tulee asettaa siten että sitä voidaan mitata. Jos tavoitteeseen pääsyä ei voi mitata, ei tavoitteenasettelu ole kelvollinen.

 

John Rosenbaum vastaa Retrieverin sosiaalisen median palveluista. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus sosiaalisen median palveluista sekä ostajana että palveluiden kehittäjänä. Hänen tärkein tehtävänsä on varmistaa että Retrieverillä on tarjota markkinoiden paras sosiaalisen median seurantapalvelu. Hän tapaa paljon asiakkaita kaikissa Pohjoismaissa, kuuntelee heitä ja kehittää palveluita palautteen perusteella. Retriever lanseeraa tämän palautteen pohjalta uudistetun Pulse-palvelunsa 28.2.2017.
Haluatko tietää lisää Retrieverin uudistuneesta some-palvelusta? Jätä yhteydenottopyyntö niin kerromme lisää!